Massage

Välkommen till CC´s Hälsa & Massage

Massage

 

CC´s erbjuder massage efter dina önskemål. Om du har smärtor eller besvär behöver du sannolikt en behandlande massage. Men ibland är du kanske bara i behov av ren avkoppling. Berätta för din massageterapeut vad du önskar så blir också resultatet mer tillfredsställande.

 

Varför massage?

Massage hjälper kroppen till åter-hämtning genom läkning på olika sätt. Ex. på positiva effekter är bättre näringsupptag från tarmar, blodtryck samt blodfetter sjunker, hjärtat slår lugnare, tanke- och koncentrations-förmågan förbättras. Slaggprodukter transporteras bort genom ökad blodcirkulation och ersätts med näringsämnen som tarmarna tagit upp. Immun-försvaret förstärks, och vi får bättre motståndskraft mot infektioner .

Vilken typ av massage?

Vilken behandlingsmetod som är bäst kan variera mycket beroende på individens behov och förutsättningar. Konsultera med din massageterapeut om vad som är lämpligast för just dig.

Gör det ont?

Detta är individuellt och beror i huvudsak på vilken typ av massage du väljer. Det kan kännas en hel del vid en behandlande massage. En avslap-pnande massage är däremot oftast bara skönt.

Att tänka på !

Man skall i princip inte behandla eller massera människor med sjukdom.

Undantag är en mycket lätt och skön massage, typ avslappningsmassage och ansiktsmassage. Sådana metoder kallas ofta taktil massage. Är du osäker kontakta din massageterapeut eller läkare för rådgivning.

 

Hur många behandlingar behöver jag?

Det är individuellt hur mycket massage just din kropp behöver. En del behandlas någon gång i månaden och ofta i förebyggande syfte eller för att få bort sin värk eller hålla den under kontroll. Andra har mer smärta och behandlas då oftare för att få så bra resultat som möjligt.

 

 

 

 

 

Boka tid !

 

0705-91 84 44

 

 

 

 

Kontaktinformation:

Mailadress: cecilia.cervin@cchm.se

Telefon: +46 (0)705 91 84 44

Massagebehandlingar

 

CC´s Hälsa & Massage delar in sina massagebehandlingar i två grupper:

 • Behandlande massage
 • Avkopplande massage

 

Behandlande massage är en medicinsk behandling som är inriktad på olika metoder såsom pressur, PNF eller PIR (muskeltöjningar) samt ett individuellt träningsprogram. Här kan du få hjälp för problem med nacke, rygg, axlar, ljumskar eller det område du har dina besvär.

 

Avkopplande massage är perfekt för dig som bara vill slappna av och ha en skön stund efter en hektiskt och stressig period. CC´s erbjuder här Svensk Klassisk Massage.

 

Behandlingsmetoder!

PNF och PIR -Proprioceptive neuromuscular facilitation

Denna metod innebär att man genomför muskeltöjning på olika delar av kroppen. Metoden har bland annat följande positiva effekter:

 

 • Spänningar i muskeln släpper
 • Förkortade muskler får ett ökat rörelseomfång
 • Rörligheten i berörd led förbättras
 • Bindväven i och omkring muskeln töjs ut
 • Ökad blod och lymfcirkulation
 • Muskelspasmer löses
 • Muskelkraften ökar
 • Muskelömhet och ev smärta i muskeln minskar
 • Koordinationen förbättras
 • Öka muskelflexibiliteten
 • Underlätta neuromuskulära funktioner

 

Pressur

Vid användning av "muskelpressur" innebär detta att man behandlar genom ett konstant och ökande tryck på en punkt. Pressur används för att lösa upp myoser-bindvävsknutor.

 

Genom pressur/tryck behandlas triggerpunkter. Triggerpunkter påverkar hela muskelns funktion och ger lokal smärta. Triggerpunkter kan även projicera smärta till andra delar av kroppen. Med pressur hjälper man muskeln återgå till en normal spänningsgrad och funktion.

 

Avkopplande massage

Efter en period av stress och krav kan det vara skönt att bara rå om sig själv. Ett perfekt sätt att göra detta är genom avslappnande massage på CC´s Hälsa & Massge. Behandlingarna genomförs i rofylld miljö och med harmonsik musik i bakgrunden.